Tekst uit Krantenknipsels


Terug naar overzicht

06-06-2022

Clubhuis godelinde door wethouder I. de Lange geopend

BUSSUM Wethouder drs. I. de Lange heeft zaterdag Wijkcentrum Godelinde aan de Godelindedwarsstraat geopend. De in gebruik name werd officieel, nadat de wethouder het wijkcentrum door een enorme papieren deur met een mes open had gesneden Bij de opening waren veel vertegenwoordigers van Bussumse verenigingen en instellingen aanwezig.

Het was zaterdag een gezellige boel. Voordat het officiële deel van start ging, lieten zo'n vijftig à zestig kinderen ballonnen op. Daarna reden de kleinste belangstellenden op versierde fietsjes, maar ze konden ook een ritje maken door de buurt met een paard en wagen. 's Middags was er een receptie waar bijna tweehonderd mensen op afkwamen. De feestelijke dag werd afgerond met een feestavond voor leden, die het uiteindelijk wel verdiend hebben om na jaren een eigen buurthuis te hebben.

Domper

Aan de opening van het nieuwe buurthuis was een loterij verbonden. In totaal werden 595 loten niet verkocht. Dit was voor de feestcommissie een enorme domper op de feestvreugde. Hierdoor kon bijvoorbeeld de. aankoop van nieuwe tafels en stoelen niet doorgaan. Secretaris Wil Overman: „Dit is een interne post, die we zullen moeten oplossen. In het buurthuis staat op dit moment oud meubilair en de mensen vonden dit nog goed ook. We hebben daarom nu afgesproken dat er eerst een televisie, een stereo-installatie en keukenapparatuur gekocht wordt. Het nieuwe meubilair zal later aangeschaft worden. Maar in september als het activiteitenseizoen start, zullen we toch 25 tafels nodig hebben.

Open huis

Overigens zullen we het seizoen met een open huis starten. Overman: „Iedereen Was vol lof het behaalde resultaat en de buurtbewoners vinden het jammer dat er niet direct met de activiteiten gestart gaat worden. Dit kan helaas geen doorgang vinden, omdat veel mensen binnenkort met vakantie gaan.

Spanning

Naast de verschillende activiteiten op de dag zelf was het hoogtepunt natuurlijk de bekendmaking van de prijswinnaars, In totaal waren et honderd prijzen te verdelen „Vrijdagmiddag werd de winnaars als door notaris Peters getrokken. Hij deed dit omdat hij zaterdag verhinderd was, De eerste tien winnaars hebben we vrijdag opgebeld en ze verteld dat ze bij de eerste tien zaten. We hadden echter niet verteld welke prijs ze zouden krijgen. Op deze manier bleef de spanning er in", aldus de secretaris. De winnaar van de auto, een Suzuki Alto, is de klaverjasvereniging Oostermeent uit Huizen.) „Dit is een vereniging met dertig leden en het is natuurlijk moeilijk om de auto te verdelen . Ik hoorde al dat de wagen waarschijnlijk verkocht gaat worden. Uiteindelijk is de buurt- en belangenvereniging Godelinde met de loterij tussen de twaalf- en vijftienduizend gulden wijzer geworden. „Dit is echter een slag om de arm. Het uiteindelijke bedrag moet nog worden vastgesteld besluit Wil Overman.Terug naar overzicht