Tekst uit Krantenknipsels


Terug naar overzicht

06-06-2022

Eerste steen voor buurthuis godelinde

Met het leggen van een eerste steen begint zaterdag de bouw van het nieuwe buurt- huis Godelinde in Bussum eigenlijk pas officieel. Er wordt immers al sinds 2 januari door vrijwilligers, veelal leden van de buurtvereniging, gewerkt aan de nieuwbouw.
Het gaat om een uitbreiding van het bestaande buurthuis, dat tegelijk een verbouwing ondergaat. De buurtvereniging Godelinde legt niet alleen voor een groot deel het geld op tafel. Ze levert door zelfwerkzaamheid ook een belangrijk aandeel in de daadwerkelijk bouw. Een kleine hoeveelheid werkzaamheden is in handen van de onderneming BK Bouw. H. Koops, één van de vrijwilligers van de bouwwerkgroep, krijgt de eer om zaterdagmorgen om half elf de eerste steen te leggen.

Hij heeft zich volgens het bestuur van de vereniging bijzonder ingezet voor de nieuwbouw. „Hoewel hij niet in de buurt woont, noch daar speciale banden mee heeft, was het Koops die het bestuur en bouwwerkgroep adviseerde, die ontwerp- en bouwtekeningen maakte, ermee naar de welstandscommissie ging, met de aannemer afspraken maakte enzovoort", aldus het Godelinde bestuur.
Het leggen van de eerste steen is dan ook een dankbetoon. Bij de officiële handeling zal ook wethouder I. de Lange van Bussum aanwezig zijn.

Verder begint zaterdag een loterij, waarvan de opbrengst weer ten goede komt aan de nieuwbouw. Er is voor 20.000 gulden aan prijzen te winnen, waaronder een auto. Het maximum aantal loten is tweeduizend van 25 gulden per stuk. De trekking is op 27 juni tijdens het openingsfeest van het nieuwe buurthuis.Terug naar overzicht